2024:  
27/4/2024:
Weer zijn er een paar weken voorbij en is er weinig gebeurd. Tenminste wel wat hoor! Ik heb mij aangemeld om deel te nemen aan de Kunstfair in Kootwijkerbroek. Voor mij een nieuwe ervaring, waar ik wat kleiner werk probeer te verkopen en gewoon een leuke dag te hebben. Momenteel bezig met een opdracht en het loopt nog niet lekker, maar dat komt vanzelf. Goed nieuws van het atelier; we mogen tot eind 2027 gebruik blijven maken van het    atelier. Dat is in ieder geval een heel fijn vooruitzicht omdat dit soort ateliers niet makkelijk te vinden zijn. 12/3/2024:
En dan ineens is het al Maart en de lente probeert de winter weg te drukken. Er is in het atelier niet veel door mij gewerkt maar toch ben ik er wel. Ik ben met een cursist bezig en heb een reparatie gedaan. Ook een beeld gemaakt tussen de bedrijven door. Veel inspiratie is er momenteel niet omdat ik andere zaken aan mijn hoofd heb. Om dat wat ruimte te geven rommel ik maar wat aan, want er zijn is ook goed. Na deze cursist stop ik even met les geven. In het atelier voelt ik niet meer de rust om om les of begeleiding te geven. Rouwbegeleiding kan sowieso aan de keukentafel. Intussen de ACT opleiding succesvol afgerond, dus ik heb nu nog meer kennis en tools om mensen in hun rouw te begeleiden. Hopelijk komt de inspiratie de komende maanden een beetje terug. Stay tuned!
2023: 

30/12/2023:
Het eind van 2023 nadert en het was een jaar waarin ik de balans heb gevonden tussen creativiteit, persoonlijke ontwikkeling en werk. Tevens een goed jaar met bijzondere reizen. Ik heb 2 beelden naar Australië gebracht en zonder schade de douane’s doorgekregen. De beelden hebben hun bestemming bereikt en zullen mij en mijn familie nog meer verbinden. Ik voel dat ik even “leeg” ben en opnieuw moet opladen om weer de juiste inspiratie te krijgen ook al heb ik nog een beeld op de bok, die overigens ook weer verrassend mooi gaat worden. Er ligt ook een opdracht op mij te wachten voor het maken van een sokkel voor een heel bijzonder en vooral oud beeldje. En ik mag weer een cursist, die een opfriscursus wil komen volgen, gaan begeleiden. Dus helemaal stil is het gelukkig niet. 

Op het gebied van rouwbegeleiding is het in de praktijk stil, maar ik ben wel wat lijntjes aan het uitzetten waarvan ik nog niet weet of het wat wordt én of het de juiste richting is. Stay tuned!

See you next year 💥

19/8/2023: 
Inmiddels weer lekker in mijn werkflow. Ik heb een korte break gehad qua beeldhouwen omdat we even elders woonden. Dat maakte dat ik wel naar mijn werk ging en inmiddels de nieuwe studie ACT kon starten. Voor onze aanstaande reis ben ik 2 beelden aan het maken om weg te geven aan mijn neef en nicht. Het is fijn om een persoonlijk kadootje mee te nemen en hopelijk komt het door de douane heen. 
Ik ben ook achter de schermen mijn informatieavond over rouwen bij de bibliotheek aan het vormgeven. Daarvoor maak ik een presentatie, heb ik voorgesprekken. Leuk en vooral ook spannend!

6/6/2023:
WOW… time flies…. Ineens zijn er al weer 5 maanden voorbij en ik mag niet klagen. Naast het SteenKunst maken heb ik een coachee mogen begeleidingen met de cursus Rouwend Beeldhouwen en ik heb een prachtige review van haar mogen ontvangen. Wat was dat een fijne rouwreis die we samen hebben gemaakt en ik ben trots op haar resultaat. Ik volg inmiddels ook de basistraining Palliatieve Zorg voor oncologie verpleegkundigen via Carend. Ik kijk mee vanuit de rouw&stervensbegeleiding en komende week sluit ik dit af. Zeer interessante training en fijn dat ik mee mocht doen. Toch altijd leerzaam. Ik ben op zoek naar een nieuwe studie want ik heb gemerkt dat ik graag meer wil leren. 

7/1/2023: 
Het nieuwe jaar is al weer een week oud en ik ben al weer druk bezig! Ten eerste heb ik een nieuwe website naam: versloot.eu 
en daar hoort een nieuw e-mailadres: info@versloot.eu bij. 

Waarom? Ik wil uiteindelijk duidelijker gevonden worden als Rouw & Stervensbegeleider zonder dat er Versloot-Steenkunst tussen zit. Het is wel 1 website maar Versloot heeft meerdere kwaliteiten 😉 en dan voor het gemak wel 1 e-mailadres en 1 website. Ik kan van daar uit verder doorgroeien.
Maar zoals het bij mij gaat: stap voor stap….. 

_________________________________________________________________________________________

14 november 2022:
Trots op mijzelf 😊🥳 …. ik ben geslaagd voor de opleiding Stervensbegeleiding met eindcijfer 9,5 👩🏼‍🎓 ! Wat een interessante studiereis was dit zeg! Veel geleerd en ik heb gretig genoten van de leerstof. 
De komende tijd maar eens nadenken hoe ik deze opleiding, samen met Rouwbegeleiding en het liefst ook met SteenKunst kan gaan inzetten. 

IMG_2835

Daarnaast geef ik 3 weken een privéles en is het zo inspirerend om te doen en zo leuk om te zien hoe snel M. na 1 les al vorderingen maakt. 3 lessen is een beetje krap, maar M. heeft in het verleden al eens cursussen gevolgd, dus die komt er wel. 

19 oktober 2022: Wowww we zijn al weer in het laatste kwartaal van 2022 beland! Wat vliegen de weken voorbij. Ik heb mijn laatste huiswerk ingeleverd van de studie en moet deze nog afronden met een examen… 🤞🏼….

Inmiddels met pijn en moeite een nieuw beeld aan het maken. Dit stuk speksteen is zo gelaagd dat het bij de eerste poging in 3 stukken viel. Maar 3 uitdagingen liggen er nu te wachten. De eerste uitdaging krijgt al een leuke nieuwe vorm.
De nieuwe sokkels liggen al geduldig te wachten 🙌🏼 . Vlakbij het atelier heb ik stoere mannen gevonden met een scherpe zaag. In ruil voor een vrijwillige bijdrage voor landgoed de Boom zijn mijn eikenhouten balken in handzame blokken gezaagd. Nu al zin in om daar beelden voor te maken. 

              

Ik heb ook een beeld toevertrouwd gekregen die gevallen is, de aalscholver had zijn nek gebroken. Leuk als iemand je weet te vinden voor een reparatieklus. Én ik heb een aanvraag gekregen voor een privé-cursus in november. Allemaal leuke dingen. 

19 augustus 2022: Ik ben momenteel minder aan de Postweg7 te vinden omdat ik nu ook een parttime baan heb én ook de studie Stervensbegeleiding nog aan het volgen ben. Maar ik ben een heel leuk beeld aan het maken. Een stuk kisii (keniaanse speksteen) verandert langzaam aan in een vleermuis. Ik leer ook van dit beeld weer een heleboel. De kunst is en blijft voor mij dat ik met zo min mogelijk details een herkenbaar beeld wil creëren. De kleur van de steen maakt het een beetje moeilijker, tenzij je meteen ziet dat het een albino is 😉. De sokkel is een stuk balk welke afkomstig uit Artis Amsterdam. Tijdens een renovatie zijn balken verwijderd en in blokken gezaagd om de houtkachel in te gaan. Gelukkig heb ik er 2 weten te redden en maak er dankbaar gebruik van voor een sokkel met geschiedenis en een verhaal. Het hout moet al minstens 200jaar oud zijn. 


24 juni 2022: Vorige week heb ik de verkoop van “de Stoorvogel” afgerond. Na nog even een goede poetsbeurt en goedkeuring van eenzichtbare blijde klant, heb ik het netjes verpakt. Tenslotte is het een kado voor haar man (en natuurlijk voor haarzelf!). In november zullen zij 50 jaar getrouwd zijn en mijn SteenKunst mag deze lange liefde voor elkaar bezegelen. Natuurlijk ben ik daar trots op. Na de feestelijke dag ben ik uitgenodigd om te komen kijken waar de Stoorvogel zijn nieuwe nest heeft gevonden. Dit beeld heeft mij een hoop geleerd van het vak en laten voelen wat ik kan en wil uitstralen. Tot aan de sokkel toe moet het kloppen.
One day you fly away 🕊


5 juni 2022: De vakanties zitten er op en inmiddels heb ik een parttime baan gevonden zodat ik de investeringen in Versloot SteenKunst zelf kan verdienen 💁🏼‍♀️. Hopelijk kan ik het combineren met SteenKunst maken en mijn studie die ik er naast doe. Maar ik heb nog een leuk project afgemaakt “Zonnedans | Sun dance”, het is weer een schattig en zonnig beeldig beeld geworden. Braziliaans speksteen en je krijgt meteen zin in de zomer ☀️👙  
Zonnedans | Sun dance

 

5 mei 2022: Naar aanleiding van de Atelierroute heb ik toch een verkoop mogen doen. So happy dat “de stoorvogel” een nieuw nest krijgt.
Een dame heeft het gekocht om haar echtgenoot, waarmee zij dit jaar 50 jaar getrouwd is, kado te doen voor deze gelegenheid. 

 

      23/04/2022 & 24/04/2022: Het was zover! Het werkatelier is schoongemaakt en we hebben het mooi ingericht voor de AtelierRoute. Het is geen expositieruimte dus we moeten het doen met de ruimte en het licht wat voor handen is. Maar we hebben het toch samen mooi ingericht. Het zonnige weer zorgde er ook voor dat velen de moeite hebben genomen om diverse kunstenaars te bezoeken. Er zijn veel complimenten gegeven over onze locatie en vooral ook over de mooie werkruimte. Maar ook zeker hebben we allemaal complimenten mogen ontvangen over het niveau van het werk wat wij maken. Ikzelf kreeg het mooiste compliment wat je als beeldend kunstenaar kunt krijgen: een dame die in tranen geroerd was bij het zien van het beeld: “niet perfect maar realistisch” het ontroerde haar en daarbij vond zij het ook een heel mooi beeld. Heel fijn om te mogen ervaren dat mensen oprecht belangstelling tonen voor je werk en ik kijk terug om een weekend met mooie ontmoetingen, gesprekken en contacten. Moe maar voldaan kijken we terug op dit mooie weekend. 

03/04/2022: In aanloop naar de Open AtelierRoute Leusden-Woudenberg zijn wij als Beeldhouwgroep Postweg 7 geïnterviewd door de Leusderkrant. Leuk om hier aan mee te mogen deelnemen. Foto is ook erg leuk geworden. 
Komende week gaat er een nieuwe expositie bij Kontakt der Kontinenten lopen. De Mariënhof is afgerond, dus het wordt tijd voor nieuwe expo-ruimtes. 
Inmiddels ook 2 beelden verkocht 😊, dat is toch ook weer heel erg fijn. Ik was begonnen met een stuk Keniaans speksteen (Kisii) maar het lukt mij niet qua arm, maar er is weer een heel leuk beeld in de maak. 

08/03/2022: Nieuwe projecten zijn toegevoegd aan de website. En er zit iets heel bijzonders bij: Zwarte Madonna | Black Madonna! Een spekstenen beeldje welke op een wandpaneel bevestigd is. Een madonna beeltenis op een eikenhouten paneel 🙏🏼. Nieuwsgierig? Kijk bij  Te koop

13/02/2022: We zijn al weer lekker op weg in het nieuwe jaar en er gebeurt veel. Ik heb mijzelf aangemeld voor deelname aan de AtelierRoute Leusden-Woudenberg met enkele mede beeldhouwers van de Postweg7.  Hiervoor is er 2 weken lang weer een beeld geprojecteerd op het lcd-scherm van het AFAS Theater in Leusden. Hopelijk zet het voorbijgangers aan om op 23&24 april langs te komen. Inmiddels zijn er ook 3 beelden naar Kontakt der Kontinenten gebracht en deze worden daar tot begin april geëxposeerd. Allemaal leuke dingen en ik wacht wel af of het zijn vruchten afwerpt. 

 


 

Happy New Year 💫 & de kunst van meebewegen.
Als ik terug kijk naar 2021 dan kan ik alleen maar meer dan tevreden zijn. Ik ben productief geweest, heb mijn draai gevonden, weet waar ik heen wil en heb er rust voor teruggekregen. Ik heb besloten dat wat er op mijn pad komt en het goed voelt, ik ga meebewegen. Ik zou meer met rouwbegeleiding willen doen, maar ben er nog niet uit in welke vorm dit het beste werkt en of dat bij mij past. Natuurlijk liever in combinatie met beeldhouwen, ik geloof nog steeds in de kracht van die combi.
Het is naast SteenKunst maken ook ondernemen en ik wil er voor zorgen dat het creatieve proces niet klem komt te zitten tussen allerlei ruis. Een interessante ontwikkeling waar ik ook uitdagingen zie en nieuwe vaardigheden, een beetje buiten mijn comfort zone…daar waar groei zit…. step by step…..
2021:

22/12/2021: Kerstvakantie! Ik heb mijzelf maar eens kerst-verlof gegeven. Begin van het nieuwe jaar staat de kleine expositie in Kontakt der Kontinenten op het programma dus is even een pauze wel zo fijn. Tevens geeft het mij de tijd even stil te staan bij mijn doelen voor het komende jaar en hoe dat te gaan realiseren. En tussendoor gewoon lekker beetje aanrommelen en vervelen….. maar van vervelen word je creatief 😃

09/11/2021: We zijn al weer het laatste kwartaal van 2021 ingegaan en ik zit niet stil. Ik heb 2 mooie beelden afgemaakt en nog steeds heb ik zoveel ideeën voor nieuwe projecten. Maar ik focus mij ook op het verder realiseren van de privé-cursus SteenGevoel. Ik heb mijn diploma binnen dus dat is een heel fijn gevoel om mee te nemen in de cursussen.

21/09/2021: Vandaag de laatste les gemaakt en bijbehorende huiswerk & test van de Hbo opleiding Rouwcounseling (Civas). Nu gecertificeerd Rouwcounselor 🥳 .
Best pittig maar ik vind het een reuze interessant onderwerp en in de praktijk zal ik mij toch het meest gaan richten op verlies een plekje geven d.m.v. cursus SteenGevoel.

07/09/2021: De gehele maand september wordt er 1 beeld van mij geprojecteerd op het #AFAS beeldscherm in Leusden. En hoe gaaf is het dan, dat op het moment dat ik langsrij ineens mijn eigen beeld op plopt….. kippenvel!! Ja ik ben er zelf über trots op dat ik dit mogelijkheid heb gekregen en er ook wat mee gedaan heb.

06/09/2021: Omdat ik op dit moment zelf niet aan de slag kan met mijn SteenKunst ben ik begonnen aan de opleiding “rouwcounseling”. Deze opleiding wil ik als basis hebben voor mijn privé-cursussen, om zo een professionelere begeleiding te kunnen bieden t.a.v. (rouw)verlies. Ik ga niet op de stoel van de coach | behandelaar zitten, maar vind het wel belangrijk om een dosis achtergrond informatie mee te brengen.
Voor mij is het belangrijk dat iemand zich bij mij veilig en vrij voelt om zijn emoties te uiten en deze gevoelens om te zetten in een tastbaar beeld of zaalsik het graag noem een GevoelSteen. Het mag er zijn. Het gaat niet om het resultaat maar om het proces.

 

12/07/2021: Een feestelijke dag 🥳! Vanaf vandaag exposeer ik mijn SteenKunst in De Mariënhof, Amersfoort Na een paar maanden voorbereiding en SteenKunst maken die de verbinding maken naar dit prachtige stadsklooster, heb ik voor het thema Devotie gekozen. Ik hoop dat mijn SteenKunst de bezoekers raakt en dat ik positieve reacties mag ontvangen. En het zou nog fijner zijn als ze mogen verwisselen van eigenaar 😉.

25/06/2021: Op maandag 12 juli a.s. ga ik de beelden naar de expositie locatie brengen. Ik heb de locatie afgelopen week nogmaals bekeken en nu weet ik wat wel en niet mee gaat. Inmiddels werk ik lekker door en maak ik nieuwe werken. Zodra er iets af is, is zorg ik er voor dat het op de website staat.

04/06/2021: Afgelopen week nog even op de expositie locatie Mariënhof wezen kijken. Goed om het weer even gezien te hebben. Ik had wat details over het hoofd gezien. Vandaag enkele beelden op sokkel kunnen zetten, foto’s gemaakt voor de website, prijs bepaald en zo stevenen we op de startdatum van de expositie af. Een deel van de flyers zijn al in huis en nu net nog wat aanvullende dingen besteld. Ook dat wordt super mooi. Helemaal zelf ontworpen en samen met Herman de laatste correcties gemaakt en nu ligt het bij de drukker. Eergisteren ook nog een hele dag samen met oud-klasgenote M. aan de slag geweest. Zij is mijn proefpersoon t.a.v. de privé-cursussen die ik vanaf najaar 2021 wil gaan geven. Een gezellige en voor beide partijen leerzame dag.
Omdat het niet helemaal soepel loopt met de houtbewerkers heb ik gisteren zelf de zaag in de hand genomen en 2 sokkels gezaagd uit de eikenhouten balk, vandaag geschuurd en in de olie gezet, gat er in en beeld er op! Hoppa…. Het was een productieve dag 😅

22/05/2021: Vandaag aan de slag geweest met WolKunst maken. Onlangs heb ik een workshop wol vilten gevolgd met als doel zelf, handgemaakt van schapenwol, gevilte kleedjes voor onder mijn beelden te maken. En ik ben niet ontevreden. Het is niet alleen decoratief maar zeker ook functioneel. Een beeld of sokkel wil nog wel eens onbedoeld krasjes achterlaten op bijvoorbeeld een hardstenen vensterbank, of op een kast. Dan kan je er meubelvilt onder leggen of plakken of gewoon een met liefde en aandacht door mij zelf gemaakte kleedje van WolKunst. Natuurlijk zoek ik naar de perfecte match tussen SteenKunst en WolKunst. De WolKunst wordt apart verkocht. 🐏

17/05/2021: De aanstaande expositie in het Mariënhof is nu al wegens groot succes verlengd t/m voorjaar 2022 😃, dat betekent ook dat ik in die periode wat kan wisselen en zo de expositie “fris” kan houden. Ik heb enkele bijpassende werken gemaakt en is nu wachten is op mijn hout die op maat gezaagd wordt en de stalen sokkels. Maar er is achter de schermen ook genoeg te doen! De flyer en introductie voor de expositie krijgen ook vorm en de benodigde display is besteld. Ik moet nodig een ✅-lijstje gaan maken. Naast het SteenKunst maken vind ik dit gelukkig ook heel leuk.

04/04/2021: Afgelopen week heb ik een seleniet beeld afgemaakt Bride|Bruid. Kennelijk raakt dit beeld wat mensen en kreeg ik al snel de vraag of het te koop is. Dit keer heb ik besloten het “terug” te geven. De steen heb ik van iemand gekregen. Zij had de steen ooit aan haar vader gegeven maar hij heeft er niets meer mee kunnen doen. Het lag er maar te liggen, dus zij heeft het mij gegeven. Toen ik haar een foto stuurde was zij zeer geïnteresseerd. Nu gaat het terug; als een mooie tastbare herinnering aan haar vader 😊🧡 #SteenGevoel

27/03/2021: 🌴 Mijn SteenKunst wordt mogelijk gemaakt door gebruik van materialen uit de natuur. Om hier heel bewust mee om te gaan doneer ik met iedere verkoop en geef ik een stukje natuur terug aan onze 🌍. #TreesforAll | Bosje Bomen van het #WWF

24/03/2021: Vandaag toestemming gekregen om van Juli 2021 mijn SteenKunst te exposeren in het historische Mariënhof in hartje Amersfoort. De komende maanden ga ik met mijn SteenKunst de verbinding zoeken met de rijke geschiedenis van dit voormalig klooster en burgerweeshuis en de huidige functie als o.a. prachtige trouwlocatie.

22/03/2021: Het is lente 🌸, dat betekent dat we weer langere en warmere dagen tegemoet gaan. Dat betekent ook dat buiten werken en koffiedrinken ook vaker kan. Zin an! Momenteel ben ik wat projecten aan het afronden, de voorraad stenen aan het opmaken, de laatste sessie met loopbaancoach aan het voorbereiden en komende week ga ik in gesprek met een expositielocatie in hartje Amersfoort. Wat is er veel gebeurd sinds ik vorig jaar besloten heb om met beide handen de mogelijkheid aan te pakken om mijn hobby vaarwel te zeggen en mijn passie en talenten om te zetten in SteenKunst maken. Het is allemaal nog pril en ik weet nog niet goed wanneer het gaat lopen zoals ik het voor ogen heb. De weg er naar toe is al zo interessant en geeft mij enorm veel plezier en energie dus whatever….het is nu al leuk. En dat gevoel wil ik graag nog een tijdje vasthouden 🙂 Volgens mij kun je dat ook terugzien in mijn SteenKunst die momenteel uit mijn handen ontstaat.

07/03/2021: #Creatiefondernemen: Je wilt als kunstenaar dat je gezien wordt, dat jouw Steenkunst iemand raakt maar ook dat erkent wordt dat je je werk met passie, talent en overtuiging hebt gemaakt. Elk beeld is uniek en is uren door mijn handen gegaan tot ik uiteindelijk tevreden was met het eindresultaat. De ene keer gaat het makkelijker dan de andere keer, dat heeft ook met de steensoort te maken. Soms staat het even in huis en moet het toch nog beter en dus mooier. Maar iedere keer ervaar ik het plezier als die ruwe, harde en koude steen onder mijn handen zie veranderen in een zacht, warm en aaibaar kunstwerk. Als een beeld een sokkel nodig heeft dan ga ik voor de perfecte match. Het moet op maat gemaakt worden. Daarvoor heb ik moeten samenwerken, ben ik op pad geweest en heb ik een vakman de opdracht gegund. Dat samen maakt mijn vraagprijs: een eerlijke vraagprijs waarbij ik het ook belangrijk vind dat het betaalbare Steenkunst is en dan krijg je van mij heel veel kunst-kijk-plezier er gratis bij 🙂 .

16/02/2021: Vanaf najaar 2021 hoop ik corona-vrij te kunnen gaan starten met de privé cursussen SteenGevoel. Voor meer info: zie de pagina 👉🏼 http://versloot-steenkunst.nl/uncategorized/prive-cursus-steengevoel/ Bellen of mailen kan natuurlijk ook 🙂

02/02/2021: Samen met 👉🏼 https://www.keistadhout.nl mijn nieuwe aanwinst afgemaakt: de Stoorvogel. De sokkel is een reststuk eikenhout van een veranda. Ik heb de vogel de Stoorvogel genoemd n.a.v. het hernieuwde contact met een oud-klasgenoot. Via zijn verhalen gaat hij op zoek naar de verdwijning van enkele familieleden tijdens WOII, te lezen op zijn website 👉🏼 https://destoorvogel.nl

11/01/2021: Het nieuwe jaar is al weer begonnen en ik heb er zin in om dit jaar serieuze stappen te gaan zetten. Alleen zit het Covid19 virus mij een beetje in de weg. Ik wil graag een nieuwe galerie uitzoeken om wat werk te exposeren, maar alles zit op slot. Dus ben ik maar gewoon nieuwe dingen aan het maken, wat aan het experimenteren en vooral ook fouten maken… want daar leer je van 😉.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial