Versloot Rouw & Stervensbegeleider
Versloot Beeldend Kunstenaar

Graag wil ik je kennis laten maken met de persoon achter VERSLOOT.eu
Jolanda van den Hengel-Versloot, geboren in 1964 te Rotterdam. Ik heb bewust gekozen om mijn geboortenaam Versloot te gebruiken voor mijn werk omdat het altijd de basis zal zijn waaruit ik leef en zal werken.  

Versloot Rouw & Stervensbegeleider 

Naast rouw-ervaringsdeskundige en beeldend kunstenaar heb ik de opleiding Rouwcounseling (hbo) en Stervensbegeleiding gevolgd, o.a. met als doel beeldhouwen als creatieve therapie in te zetten o.a. bij rouw|verlies. Zelf een beeld maken ter herinnering aan iemand of een periode in je leven. Die zo niet vergeten wordt en er gewoon tastbaar mag zijn. Rouwend beeldhouwen. 
  cursus beeldhouwen 

 

Wil je wel mijn hulp bij rouw of stervensbegeleiding, maar niet beeldhouwen? Dat kan natuurlijk ook, het is namelijk geen absolute must. We gaan dan samen in gesprek over je rouwverdriet. Kijk hiervoor op de pagina
→  rouw & stervensbegeleiding ♡ 

Versloot SteenKunst: 

Mijn leven is in balans als ik creatief kan zijn. Na een periode van glaskunst en schilderen ben ik mij jaren geleden gaan richten op het bewerken van speksteen en seleniet tot beeldende kunst of zoals ik het zelf graag noem: SteenKunst. Ik vind het heerlijk om te ervaren dat een hard stuk steen onder mijn handen verandert in een warm en zacht kunstwerk, aaibaar dus ideaal als GevoelSteen. De zachtheid maakt dat het fijn te bewerken is. Het bezig zijn met steenkunst geeft mij rust, even geen afleidende gedachten. 

Mijn SteenKunst kun je omschrijven als: figuratief abstract, zonder overdaad aan details; less is more. Ik wil je graag uitdagen langer naar het beeld te kijken om te ontdekken wat je ziet. Onbewust werk ik volgens de Japanse filosofiën: Meraki, met een heleboel Ganbatte en een vleugje Wabi-Sabi 🙏🏼* 

Graag deel ik die ervaring met anderen en nodig je dan ook graag uit om een cursus beeldhouwen bij mij te komen volgen.

Bij de aanschaf van een stuk steen laat ik mij veelal leiden door kleur of vorm. Speksteen is verkrijgbaar in verschillende kleuren en hardheden, afkomstig uit Brazilië of Azië. Het uiteindelijke doel is, van een stuk speksteen of seleniet, SteenKunst te maken waarbij ook de ruwheid van de steen nog zichtbaar is. Als er een spannend stuk in het steen zit probeer ik deze onbewerkt te houden. Aan het eind van het proces, als het werk mooi glad gepolijst wordt, worden de kleuren en lijnen pas goed zichtbaar. Het beeld wordt met een was ingewreven om de kleuren te verdiepen, de steen te voeden en te beschermen. Ik gebruik als sokkel graag hout of staal en het liefst met een imperfect detail en daardoor afgekeurd zijn door de 1e eigenaar of materiaal met een historische achtergrond.

Ik streef met mijn SteenKunst naar duurzaam gebruik van rest-materialen en zoek graag de samenwerking op met regionale ondernemers.

 → Te koop

* Meraki: iets doen met heel je hart en ziel; Ganbatte: de kunst van de wilskracht, waarbij je de dingen die je doet zo goed mogelijk doet en waarbij je optimaal gebruik maakt van je talenten. Wabi-sabi: waarderen van imperfecte schoonheid. 

 🌴 Mijn SteenKunst wordt mogelijk gemaakt door gebruik van materialen uit de natuur. Om hier heel bewust mee om te gaan doneer ik met iedere verkoop en geef ik een stukje natuur terug aan onze 🌍. #TreesforAll | Bosje Bomen #WWF 


#duurzaam #cursus #steenkunst #speksteen #seleniet #albast #sustainable #art #meraki #beeldhouwen #kunst #rouwbegeleiding #rouwcounseling #figuratief #abstract #meraki #ganbatte #wabi-sabi #rouwtherapie #rouw 

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial