Versloot Rouw & Stervensbegeleider
Versloot Beeldend Kunstenaar

Graag wil ik je kennis laten maken met de persoon achter VERSLOOT.eu

Jolanda van den Hengel-Versloot

 


Versloot Rouwhulp:

Ik ben gediplomeerd rouw & stervensbegeleider en ervaringsdeskundige. Want ook ik ken mijn eigen rouwverliezen. Beeldhouwen heeft mij verder geholpen tijdens mijn rouwarbeid, ik vond er mijn rust en tijd om te rouwen. Toen ik mij in rouwen ging verdiepen werd mijn nieuwsgierigheid gewekt en ben ik de opleiding gaan volgen. Gedurende  de opleiding begreep ik waarom ik mijn rouwverliezen zo anders beleefd heb. Geen rouwverlies is hetzelfde en ieder rouwverlies heeft aandacht, tijd en ruimte nodig. Rouw verwerk je niet, maar je verweeft het in je leven. 

Omdat het mij persoonlijk geholpen heeft om mijzelf die ruimte te geven door bewust bezig te zijn met mijn rouwverliezen, wil ik graag rouwenden op weg helpen door samen met mij dit helende proces zelf te ervaren. Samen in gesprek gaan over waar je tegen aan loopt in deze verdrietige periode. Wat mis je en wat zoek je en hoe ga je alleen verder? Hoe ziet jouw leven er nu na de dood van de ander uit? 
Ik werk met verschillende tools om in de gesprekken helder te krijgen wat je voelt want soms is het verdriet zo groot dat je het moeilijk kunt bevatten, doorvoelen of benoemen. 

Dus…ben je zover en wil je mijn hulp bij rouw of stervensbegeleiding? Heel goed!….  
Vraag een gratis intake gesprek aan dan maken we telefonisch kennis met elkaar en merken snel genoeg of ik voor jou de juiste persoon ben om jou in dit proces te begeleiden. 


Mijn missie is positiviteit brengen in rouw- en stervensperiode. 
Kijken naar wat er nog is, wat er was en wat er nagelaten wordt ♡.  

Kijk voor meer informatie:

→  rouw & stervensbegeleiding ♡

Zo af en toe organiseer ik bijeenkomsten om het, met elkaar, praten over rouwen en sterven te normaliseren.
Informatief, laagdrempelig en vooral taboe doorbrekend.  
Kijk in de Agenda wat er op de planning staat. 

 

Mijn eigen rouwverhalen gedeeld via Tijdschriften | Online Magazines:
Eigen rouwverhalen & publicaties  

Versloot SteenKunst: 

Mijn leven is in balans als ik creatief kan zijn. Na een periode van glaskunst en schilderen ben ik mij jaren geleden gaan richten op het bewerken van speksteen en seleniet tot beeldende kunst of zoals ik het zelf graag noem: SteenKunst. Ik vind het heerlijk om te ervaren dat een hard stuk steen onder mijn handen verandert in een warm en zacht kunstwerk, aaibaar dus ideaal als GevoelSteen. De zachtheid maakt dat het fijn te bewerken is. Het bezig zijn met steenkunst geeft mij rust, even geen afleidende gedachten. 

Mijn SteenKunst kun je omschrijven als: figuratief abstract, zonder overdaad aan details; less is more. Het rauwe van de steen mag ook blijven. Ik wil je graag uitdagen langer naar het beeld te kijken om te ontdekken wat je ziet. Onbewust werk ik volgens filosofiën: Meraki, met een heleboel Ganbatte en een vleugje Wabi-Sabi 🙏🏼* 

Bij de aanschaf van een stuk steen laat ik mij veelal leiden door kleur of vorm. Speksteen is verkrijgbaar in verschillende kleuren en hardheden, afkomstig uit Brazilië of Azië. Het uiteindelijke doel is, van een stuk speksteen of seleniet, SteenKunst te maken waarbij ook de ruwheid van de steen nog zichtbaar is. Als er een spannend stuk in het steen zit probeer ik deze onbewerkt te houden. Aan het eind van het proces, als het werk mooi glad gepolijst wordt, worden de kleuren en lijnen pas goed zichtbaar. Het beeld wordt met een was ingewreven om de kleuren te verdiepen, de steen te voeden en te beschermen. Ik gebruik als sokkel graag hout of staal en het liefst met een imperfect detail en daardoor afgekeurd zijn door de 1e eigenaar of materiaal met een historische achtergrond.

Ik streef met mijn SteenKunst naar duurzaam gebruik van rest-materialen en zoek graag de samenwerking op met regionale ondernemers.

 → Te koop

Reparaties: Heb je een stenen beeld en is deze beschadigd of zoek je een bijpassende sokkel? Informeer bij mij of ik je kan helpen. 

Terracotta beeldje voorzien van sokkel (02/2024)
Terracotta beeldje voorzien van spekstenen sokkel (02/2024)

 * Meraki: iets doen met heel je hart en ziel; Ganbatte: de kunst van de wilskracht, waarbij je de dingen die je doet zo goed mogelijk doet en waarbij je optimaal gebruik maakt van je talenten. Wabi-sabi: waarderen van imperfecte schoonheid. 

 🌴 Mijn SteenKunst wordt mogelijk gemaakt door gebruik van materialen uit de natuur. Om hier heel bewust mee om te gaan doneer ik met iedere verkoop en geef ik een stukje natuur terug aan onze 🌍. #TreesforAll | Bosje Bomen #WWF 


#duurzaam #cursus #steenkunst #speksteen #seleniet #albast #sustainable #art #meraki #beeldhouwen #kunst #figuratief #abstract #meraki #ganbatte #wabi-sabi #rouwtherapie #rouw #rouwhulp #rouwhulpamersfoort #rouwbegeleiding #rouwcounseling #rouwhulputrecht

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial