Gefeliciteerd : )
Je hebt een kunstwerk van mij in huis en je bent er natuurlijk super blij mee en dat wil je zo houden! Hoe nu verder?

| ONDERHOUD:
Naast het gewoon genieten van het beeld moet deze ook onderhouden worden. Zeker als het beeld in de volle zon staat zal de kleur veranderen en dof worden. Onderhouden met een transparante (!) dus kleurloze boenwas, ongeveer 2x per jaar, is dan het advies. Met een zachte doek de was aanbrengen en na 15-30 minuten zachtjes uitwrijven. De was voedt de steen en daarmee verdiept het ook de kleur van het beeld. Aangezien speksteen een zachte steensoort is kan het gebeuren dat er kleine krasjes ontstaan, door aanraking met een ring bijvoorbeeld, dus wees voorzichtig met verplaatsen en tijdens het afstoffen en inwrijven met was. Seleniet is niet geschikt om buiten te staan. Die komt het mooist tot zijn recht op een lichte plek in huis, bijvoorbeeld in het raamkozijn. Speksteen kan buiten staan maar door de poreusheid van de steen en de zon kan het beeld gaan verkleuren, wat op zich ook een mooi effect kan geven. Pas op met vorst, met extreme vorst kan het beeld kapot vriezen en dat wil je niet.
Ook de beelden die buiten staan moeten een nieuwe waslaag krijgen. Is de steen erg vervuild dan kun je deze met een zachte doek en beetje groene zeep eerst reinigen, goed laten drogen en dan de nieuwe waslaag aanbrengen.
Iedere koper krijgt een potje kleurloze steenwas kado, zolang de voorraad strekt 😉

| REPARATIE:
Heb je een beeld in huis of in de tuin staan die beschadigd is of eens goed schoongemaakt en opnieuw gepolijst moet worden?
Contact mij en samen kunnen we kijken of ik het voor je kan repareren.

Helpdesk nodig? bel, app of mail 🙂

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial