Deze romeinse keizer zonder naam is gemaakt van Kisii (keniaans speksteen) bijna kleurloos, maar als je goed kijkt zie je her en der toch een streepje van een ader. Nu nog bedenken wat voor sokkel er het mooiste bij staat.
Iedere donderdag ga ik naar mijn les, daar staat nu een enorme uitdaging op de bok. 20kg wit seleniet! Omdat seleniet niet eenvoudig te bewerken is moet ik zien het optimale er uit te halen en aangezien ik niet van abstract ben, moet het uiteindelijk wel ergens op gaan lijken. De eerste stappen zijn gemaakt.


Graag geef ik je een indruk van mijn werkwijze en werkomgeving d.m.v. een timelaps video 🎬

Aan het werk met een dremel en zwart albast.
Na het polijsten (schuren van de steen) komt her afwerken: in de was zetten.De was voedt en beschermt de steen. Nu worden de kleuren ook zichtbaar.

#opdebok #workinprogressart
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial