Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Rouwen is doodnormaal ♡

23 november| 20:00 - 21:30

Kennisdeler in de Bibliotheek Amersfoort Vathorst.

In 2022 is de landelijke campagne gestart: De dood. Praat erover, niet er overheen.

Met mijn werk als rouw & stervensbegeleider denk ik dat ik hier een mooie bijdrage aan kan leveren. Samen op zoek gaan naar de positieve dingen die onder het verdriet verborgen zit.
Als er sprake is van een naderend sterven dan kan er ook al rouw gevoeld worden. Iemand is ernstig ziek of al heel oud en gaat sterven. Er is groot verdriet maar ook angst voor het alleen achterblijven. De zorg overstemt de kostbare tijd die er nog rest. Hoe kun je je samen voorbereiden op het naderende einde en hoe kun je het leven samen liefdevol en goed afsluiten? Middels bijeenkomsten wil ik met deelnemers in gesprek over hoe rouw beleefd wordt, informeren welke mogelijkheden er zijn t.a.v. rouw en/of stervensbegeleiding. Informeren over wat palliatieve zorg is en wat het voor hen en/of naasten zou kunnen betekenen. De noodzaak van het al verder nadenken over persoonlijke wensen. Informatief en vooral laagdrempelig.

Ik hoop dat we deze avond samen kunnen bijdragen aan meer open gesprekken over de dood en draagt het bij aan verbinding met elkaar als rouwende lotgenoten.

Want: rouwen is doodnormaal ♡

Gegevens

Datum:
23 november
Tijd:
20:00 - 21:30
Site:
https://www.bibliotheekeemland.nl/Actueel/agenda/rouwen-is-doodnormaal.html

Organisator

bibliotheek Vathorst
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial